csütörtök

Szabadidős lehetőségek I. – Természettudományi múzeum

A szabadidő tartalmas eltöltése Londonban nem nehéz, ugyanis rengeteg a látni- és tennivaló, amelyek között szép számmal találhatunk teljesen ingyenes lehetőségeket is. Ilyenek pl. a különböző csodaszép parkok, és a legtöbb múzeum is.
Ma a Természettudományi Múzeumról (Natural History Museum) készítettem egy kis ajánlót.



Ezt a múzeumot általában imádják a gyerekek és a felnőttek egyaránt, mert rengeteg érdekes látnivaló van a dinoszauruszoktól a drágakövekig, ráadásul sok új ismerettel is gazdagodhatunk, például az emberi test vagy a vulkánok működéséről.
A múzeum minden nap 10 órától 17.30-ig tart nyitva (karácsony kivételével), de csak 17.30-ig lehet belépni.
A múzeum mind a 36 galériája ingyenesen látogatható (a térképet innen tudod letölteni letölteni ), épp ezért, főleg hétvégén és rosszabb idő esetén rengeteg a látogató, és így a bejáratnál várni kell.
Mindig van pár időszakos kiállítás is, aminek a megtekintéséért fizetni kell, és lehetőség van a múzeum támogatására is éves tagság vásárlásával (ami ezen felül számos kiváltságot is tartogat). Rendszeresen rendeznek ezen kívül különböző fizetős eseményeket, például élő bűnügyi helyszínelést (CrimeScene Live).
A múzeum címe: Cromwell Road, London SW7 5BD, megközelíteni a Circle, District vagy Picadilli metrókkal lehet (South Kensington állomás), illetve a 360 busszal ("Kensington Museums" megálló), vagy a 14, 74, 414, C1  buszokkal ("Victoria & Albert Museum" megálló).
További szavak helyett inkább néhány saját kép következik:











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése